Veelgestelde vragen

Dat ligt aan je verzekeraar en polis. De cursussen worden afhankelijk van je polis mogelijk (deels) vergoed door in elk geval OHRA, CZ, Amersfoortse, Delta Lloyd, Interpolis, Avero, Energiek, Ik-zorg, IZZ Zorgverzekeraar, IZA, VGZ, Ditzo, United Insurance en Salland Verzekeringen. Voor de overige verzekeraars is onze ervaring dat het nogal wisselt. Het beste kan je het zelf even je verzekeraar bellen, of gewoon de factuur achteraf indienen. Alle Bevalwijzer verloskundigen zijn BIG-geregistreerd en hebben ook een AGB-code. We zijn zelfstandig en niet gelieerd aan Verenigingen.

Je betaalt zelf direct aan Bevalwijzer; de factuur dien je ACHTERAF in bij je verzekering. Als je de factuur vóór de cursus indient, krijg je de factuur weer terug van je verzekeraar.

– Inhoudelijk: de Complete Cursus is uitgebreider dan de Cursus-in-1-dag. De CC beslaat de gehele periode van laatste weken zwangerschap, de bevalling tot en met borstvoeding & kraamtijd. De Cursus in 1 dag gaat alléén om de bevalling; maar als je deze combineert met Baby Basics (borstvoeding en kraamtijd) en dan zit je inhoudelijk dus ongeveer gelijk aan de Complete Cursus.

– Met/zonder partner:  Bij de CC is je partner er 1x bij, tijdens een sessie waarin hij/zij kort en krachtig zijn/haar aandeel uitgelegd krijgt. De Cursus-in-1-dag doe je helemaal samen.

– Sfeer/interactie: bij de Complete Cursus ontstaat er vaak een leuke sfeer en wordt er als de babies geboren zijn nog gewhatsapped en afgesproken voor koffie en ervaringen uitwisselen. Dat is niet het geval bij de Cursus in 1 dag, die is immers eenmalig, maar ook open en gezellig;-)

Bij een voorlichtingsavond van je verloskundigenpraktijk wordt meestal basic uitgelegd wat de bevalling is, wat de rol van de verloskundige is, hoe je haar kan bereiken en wanneer je mag/moet bellen. De Cursus-in-1-dag gaat verder dan dat: naast uitleg over WAT je te wachten staat, gaan we ook uitgebreid in op HOE: hoe kun je met weeën omgaan, hoe moet je ademen, hoe kun je met de pijn omgaan, welke ademhalingstechnieken kun je gebruiken, welke pijnstillingsmethoden zijn er (fysiek, mentaal, medicamenteus), hoe gaat het er in het ziekenhuis aan toe, wat bij complicaties, wat is de rol van je partner, wat kun je beter niet doen en wat wel, etc. etc. 

Nee hoor, dat hoeft niet. Je moet/mag natuurlijk zelf bepalen wat jij fijn vindt; maar inhoudelijk ben je volledig op de hoogte van alles wat er te weten valt. Je weet ook welke ademhalingstechnieken er zijn en wanneer je ze kan toepassen. Dat hoef je niet wekenlang te oefenen.

Inhoudelijk is het verschillend omdat tijdens de Baby Basics ochtend ook de kraamtijd en de baby aan bod komen. De toon is praktisch en no nonsens.

Dat hoeft niet persé, de cursussen staan inhoudelijk los van elkaar. Dus doe vooral wat handig uitkomt in jullie agenda’s.

andere-moeders-doen-ook-maar-wat

Staat je vraag er niet tussen? Stel hem hier:

    Je naam*

    Je e-mailadres*

    Je vraag